Pápež František vymenoval druhého hovorcu Vatikánu

NETKY.SK • 21 December 2015, 14:50 • 2 min
Pápež František vymenoval druhého hovorcu Vatikánu

VATIKÁN - Bývalý spravodajca americkej televízie Fox Greg Burke sa stal námestníkom vatikánskeho hovorcu. Do funkcie, ktorej sa ujme 1. februára 2016, ho vymenoval pápež František. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Greg Burke začal v roku 2012 pracovať ako konzultant pre komunikáciu pri vatikánskom Štátnom sekretariáte. Burke je členom konzervatívneho hnutia Opus Dei a bude podriadeným dlhoročného vatikánskeho hovorcu, jezuitu Federica Lombardiho.


Vatikán dnes súčasne oznámil, že novým riaditeľom Vatikánskeho televízneho centra (CTV), ktoré informuje o aktivitách pápeža na verejnosti i v súkromí, sa stal Stefano D'Agostini. Agostini doteraz pôsobil ako technický riaditeľ CTV. Funkcie sa ujme po Mons. Dariovi Edoardovi Viganóovi, ktorý bol vymenovaný za prefekta nového vatikánskeho sekretariátu pre komunikáciu. Cieľom tejto ustanovizne je zjednotiť a koordinovať prácu rozličných vatikánskych médií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies