Pápež František viedol tichú modlitbu za obete útokov v Ankare

NETKY.SK • 11 Október 2015, 15:23 • 2 min
Pápež František viedol tichú modlitbu za obete útokov v Ankare

VATIKÁN - Pápež František sa dnes na vatikánskom Námestí svätého Petra s veriacimi mlčky modlil za obete sobotňajších bombových útokov v tureckom hlavnom meste Ankara, ktoré označil za "príšernú masakru".

slovakia

left justify in out

Pápež na 30 sekúnd prerušil tradičnú spoločnú modlitbu Anjel Pána a vyzval na tiché modlenie za "túto drahú krajinu". Až potom udelil požehnanie, napísala tlačová agentúra AP.

 

František povedal veriacim na vatikánskom námestí, že po správach o bombových útokoch v Ankare "cítime bolesť nad takým veľkým počtom mŕtvych, bolesť nad ranenými a bolesť z toho, že páchatelia útočili na bezmocných ľudí, ktorí demonštrovali za mier".

 

Dve explózie zasiahli v sobotu dav aktivistov v Ankare, ktorí sa zhromaždili, aby vyzvali na zlepšenie demokracie v Turecku a na ukončenie násilia medzi kurdskými povstalcami a vládnou armádou. Útoky si vyžiadali najmenej 95 ľudských životov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies