Pápež František varoval pred dôsledkami "neprítomných otcov"

NETKY.SK • 28 Január 2015, 19:42 • 2 min
Pápež František varoval pred dôsledkami "neprítomných otcov"

VATIKÁN - Pápež František vyzval dnes otcov, aby sa viac zúčastňovali na živote svojich detí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápež povedal, že pôvod mnohých problémov dospievajúcich je možné vystopovať k "neprítomným otcom", ktorí sú síce doma fyzicky, ale netrávia so svojimi deťmi čas.
     

František často vychvaľuje úlohu, ktorú matky zohrávajú v rodinách, ale dnes sa zameral na dôležitú úlohu otcov, napísala AP. Varoval, že neprítomnosť otcovskej osoby môže z mladých ľudí urobiť "siroty doma".
     

"Deviantné správanie u dospievajúcich môže byť do značnej časti vystopované k nedostatku autoritatívneho príkladu a vedenia v každodennom živote," vyhlásil pápež.
     

František uznal, že jeho slová sú "tvrdé", a prisľúbil, že počas lekcie katechizmu na budúci týždeň bude hovoriť o "kráse otcovstva".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies