Pápež František v Ríme neočakávane navštívil útočisko bývalých prostitútok

NETKY.SK • 13 August 2016, 06:38 • 2 min
Pápež František v Ríme neočakávane navštívil útočisko bývalých prostitútok

VATIKÁN/RÍM - Pápež František opustil v piatok Vatikán a neočakávane navštívil dom, ktorý v talianskej metropole Rím zriadila katolícka charita na to, aby poskytla útočisko ženám vyslobodeným zo života v nútenej prostitúcii. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie Vatikánu.

slovakia

left justify in out

František sa v dome zriadenom Komunitou sv. Jána XXIII. stretol v piatok popoludní s približne dvadsiatkou žien pochádzajúcich z Rumunska, Albánska, Nigérie, Tuniska, Ukrajiny a Talianska, s ktorými sa vyše hodinu zhováral a počúval ich životné príbehy.

 

Tieto ženy, ktoré mali všetky okolo 30 rokov a v minulosti zažili vážne fyzické zneužívanie, sa pápež snažil povzbudiť, aby pri vstupovaní do novej etapy svojich životov "boli silnými", uvádza na svojej webovej stránke spravodajská stanica BBC.

 

Niekdajšie prostitútky sa do Talianska dostali z rôznych kútov sveta po tom, ako im prevádzači nasľubovali, že im zaobstarajú lukratívne pracovné miesta, nakoniec ich však donútili k prostitúcii.

 

Neohlásená návšteva Svätého Otca korešponduje s takzvanými piatkami milosrdenstva. V rámci tých pápež už dlhšiu dobu tradične navštevuje komunity, ktoré zažili množstvo utrpenia.

 

Jeho predošlými piatkovými zástavkami bol napríklad koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau, centrum pre migrantov na gréckom ostrove Lesbos, či viaceré zariadenia pre starých, duševne chorých alebo ľudí liečiacich sa z drogových závislostí ležiace v talianskej metropole, pripomenula agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona