Pápež František upriamil svoju pozornosť na obete sexuálneho zneužívania, snaží sa tak zmierniť škandál

NETKY.SK • 15 Február 2018, 13:51 • 2 min
Pápež František upriamil svoju pozornosť na obete sexuálneho zneužívania, snaží sa tak zmierniť škandál

VATIKÁN - Vatikán potvrdil, že pápež František sa často stretáva s obeťami sexuálneho zneužívania.

slovakia

left justify in out

Snaží sa tak zmierniť škandál, ktorý vyvolala jeho podpora kontroverznému čilskému biskupovi. Hovorca Svätej stolice Greg Burke vo štvrtok povedal, že pápež sa s jednotlivcami alebo skupinami obetí stretáva súkromne niekoľkokrát za mesiac, aby si vypočul ich príbehy a "pomohol zahojiť ich ťažké rany".

František čelí jednej z najhorších kríz od svojho nástupu na svätopeterský stolec. Odmietol totiž sťažnosti obetí, podľa ktorých čilský biskup Juan Barros kryl ich zneužívanie pedofilným kňazom. Pápež označil obvinenia za nepodložené a vyjadril presvedčenie, že Barros je nevinný. Jeho slová však vyvolali v Čile veľký hnev a prinútili Františka zmeniť svoj postoj a poslať do juhoamerickej krajiny vatikánskeho vyšetrovateľa, ktorý Barrosov prípad preverí. Pobúrenie obyvateľov odzrkadľovali aj protesty počas pápežovej januárovej návštevy Čile.

Barroso bol blízky notoricky známemu pedofilnému kňazovi Fernandovi Karadimovi a údajne kryl jeho činy. Biskup tieto obvinenia odmieta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona