Pápež František upozornil na prenasledovanie Rohingov v Mjanmarsku

NETKY.SK • 8 Február 2017, 16:19 • 2 min
Pápež František upozornil na prenasledovanie Rohingov v Mjanmarsku

RÍM- Pápež František odsúdil dnes prenasledovanie príslušníkov menšiny moslimských Rohingov v Mjanmarsku, ku ktorej podľa pápežových slov dochádza iba preto, že sú moslimovia.

slovakia

left justify in out

"Naši bratia a sestry Rohingovia... trpia už roky," povedal pápež na pravidelnej týždennej audiencii pri príležitosti vatikánskeho dňa modlitieb a osvety proti obchodovaniu s ľuďmi.

 

"Mučia ich a zabíjajú jednoducho pre to, že dodržiavajú svoje tradície, svoju moslimskú vieru," upozornil pápež.

 

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) v Ženeve zverejnil 3. februára správu, v ktorej sa konštatuje, že mjanmarské bezpečnostné sily systematicky brutálne zaobchádzajú s príslušníkmi menšiny moslimských Rohingov, pričom sa dopúšťajú hromadného znásilňovania žien, upaľujú celé rodiny a zabíjajú deti.

 

Vyšetrovatelia OHCHR vypočuli približne 200 Rohingov, ktorí našli útočisko v Bangladéši po tom, ako sa operácia vládnych síl v Jakchainskom štáte na severe Mjanmarska vymkla v októbri minulého roku spod kontroly.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies