Pápež František ukončil na Filipínach druhú návštevu Ázie

NETKY.SK • 19 Január 2015, 07:51 • 2 min
Pápež František ukončil na Filipínach druhú návštevu Ázie

MANILA - Státisíce Filipíncov sa dnes prišlo do hlavného mesta Manila rozlúčiť s pápežom Františkom, ktorý tam ukončil ázijské turné a vrátil sa do Vatikánu.

slovakia

left justify in out

Lietadlo s pápežom odštartovalo z Manily krátko po 10.00 h miestneho času (03.00 SEČ). Cestu na letisko - tak ako pri pápežovom príchode - lemovali tisíce ľudí. Na rozdiel od daždivého víkendu tentoraz svietilo slnko, takže František sa mohol na letisko viezť v otvorenom papamobile a počas polhodinovej cesty poslednýkrát zamávať jasajúcim davom.
      

Pápež František pricestoval v rámci svojej druhej návštevy Ázie v utorok najskôr na Srí Lanku, kde ho tiež očakávali tisíce ľudí. Na druhý deň tam kanonizoval prvého svätca pôsobiaceho na tomto ostrove - misionára zo 17. storočia Jozefa Vaza (José Vaz), nazývaného "apoštol Srí Lanky".
      

Vo štvrtok zavítal na Filipíny, ktoré sú krajinou s tretím najväčším počtom katolíkov na svete. Vrcholmi tejto návštevy bolo sobotňajšie stretnutie s ľuďmi, ktorí vlani prežili vyčíňanie tajfúnu Haiyan v Taclobane, a omša v Manile, na ktorej sa zúčastnilo odhadom šesť až sedem miliónov ľudí. 
      

Oba víkendové dni husto pršalo, program návštevy to však vážnejšie nenarušilo. Jedine z Taclobanu musel František odísť skôr, pretože sa blížila tropická búrka a hrozilo uzatvorenie miestneho letiska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona