Pápež František telefonoval s prezidentmi Izraela a Palestíny

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 07:37 • 2 min
Pápež František telefonoval s prezidentmi Izraela a Palestíny

VATIKÁN - Pápež František sa v reakcii na otvorenie pozemnej operácie izraelských ozbrojených síl v pásme Gazy spojil dnes telefonicky s prezidentmi Izraela a Palestíny. Informáciu priniesol Vatikánsky rozhlas.

slovakia

left justify in out

Podľa správy najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi využil telefonáty so Šimonom Peresom a Mahmúdom Abbásom, aby sa s nimi podelil o hlboké znepokojenie nad terajšou situáciou, s dôrazom na najnovší vývoj v pásme Gazy, a konštatoval, že v atmosfére rastúceho nepriateľstva, nenávisti a utrpenia pre oba národy, s vysokým počtom obetí, vytvára stav vážnej humanitárnej krízy.
      

Tak, ako to urobil počas svojej nedávnej návštevy vo Svätej zemi a pri príležitosti modlitby za pokoj 8. júna, pápež František uistil o svojej neustávajúcej modlitbe a o modlitbe celej cirkvi za pokoj vo Svätej zemi. V rozhovore so svojimi partnermi, ktorých považuje za mužov pokoja s vôľou po mieri, hovoril o potrebe pokračovať v modlitbe a angažovanosti za dosiahnutie toho, aby sa všetci, ktorí majú politickú zodpovednosť na úrovni lokálnej i medzinárodnej, zasadili za ukončenie každého nepriateľstva, vynaložiac úsilie v prospech prímeria, pokoja a zmierenia sŕdc, informoval Vatikánsky rozhlas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies