Pápež František: Synoda biskupov nie je parlamentom

NETKY.SK • 5 Október 2015, 13:39 • 2 min
Pápež František: Synoda biskupov nie je parlamentom

VATIKÁN - Pápež František vyzval dnes katolíckych duchovných z celého sveta, aby odložili svoje osobné predsudky a nabrali odvahu a pokoru potrebnú na to, aby sa nechali v živote viesť Bohom.

slovakia

left justify in out

František dnes približne 270 zhromaždeným kardinálom, biskupom a kňazom odkázal, že trojtýždňová synoda, ktorá sa koná vo Vatikáne 4.-25. októbra, nie je parlamentom, kde sa rokuje či vyjednáva o kompromisoch. Podľa jeho slov ide skôr o posvätný a chránený priestor, v ktorom Boh ukazuje spôsob, akým má cirkev konať dobro.

 

Synoda sa aktuálne zaoberá tým, ako sa môže cirkev lepšie postarať o katolícke rodiny v čase, keď rastie rozvodovosť a klesá počet párov uzatvárajúcich manželstvo. Hlavnou témou tohto zhromaždenia je pritom otázka, či rozvedení katolíci, ktorí následne uzavrú občiansky sobáš, budú môcť prijímať sviatosť oltárnu.

 

Konzervatívnejší z radov duchovných trvajú na cirkevnej doktríne o neporušiteľnosti manželstva, kým tí pokrokovejší sa snažia o dosiahnutie milosrdnejšieho prístupu k riešeniu rodinných problémov, doplnila AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies