Pápež František sprístupní verejnosti záhrady svojho letného sídla

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 16:36 • 2 min
Pápež František sprístupní verejnosti záhrady svojho letného sídla

VATIKÁN - Pápež František sa rozhodol, že počas tohtoročnej letnej sezóny sprístupní verejnosti záhrady svojej letnej rezidencie pri Ríme.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na Rádio Vatikán.
      

Pápežský palác Castel Gandolfo zo 17. storočia s výhľadom na vulkanické jazero Albano sa nachádza v malebnej obci ležiacej v kopcovitom teréne približne 25 kilometrov juhovýchodne od talianskeho hlavného mesta Rím.
      

Hlava katolíckej cirkvi sa tu zvyčajne zdržiava počas horúcich letných dní, hoci František vlani neabsolvoval žiadnu dovolenku. V roku 2013 Castel Gandolfo slúžil ako dočasný domov pre emeritného pápeža Benedikta XVI., dokiaľ sa po svojom odstúpení nepresťahoval do kláštora situovaného vo Vatikáne.
     

Pozemky paláca Castel Gandolfo zahŕňajú ruiny starovekej rímskej vily postavenej na príkaz cisára Domiciána a 62-akrovú farmu, ktorá zásobuje Vatikán mliečnymi výrobkami, zeleninou a medom.
      

Od začiatku marca si môžu návštevníci prostredníctvom internetu zaregistrovať 90-minútové prehliadky záhrad so sprievodcom, ktorý bude poskytovať výklad v taliančine a angličtine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies