Pápež František slúžil veľkonočnú vigíliu v Bazilike sv. Petra

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 09:01 • 2 min
Pápež František slúžil veľkonočnú vigíliu v Bazilike sv. Petra

VATIKÁN - Pápež František na Bielu sobotu predsedal veľkonočnej vigílii v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne, počas ktorej vyzval veriacich, aby udržiavali svoju nádej na lepšiu budúcnosť stále živú.

slovakia

left justify in out

Vo svojej kázni pápež odsúdil skutočnosť, že migranti, chudobní i marginalizované skupiny sa cítia, akoby ich "ľudská dôstojnosť bola dennodenne trýznená" v dôsledku nespravodlivosti a korupcie vo svete.

 

Počas veľkonočnej vigílie, ktorá každoročne pripomína čas medzi ukrižovaním Ježiša Krista na Veľký piatok a jeho vzkriesením na Veľkonočnú nedeľu, pápež tradične udelil krst tentoraz 11 veriacim z rôznych častí sveta. Päť žien a šesť mužov pochádzalo podľa Vatikánskeho rozhlasu tento rok z Talianska (3), Albánska (2), Španielska, Malty, Českej republiky, USA, Malajzie a Číny.

 

Dnes, na Veľkonočnú nedeľu, bude pápež celebrovať slávnostnú omšu Zmŕtvychvstania Pána, po ktorej udelí požehnanie Mestu a svetu (Urbi et orbi) z centrálneho balkóna Baziliky sv. Petra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona