Pápež František si nepozrie finále s Benediktom

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 13:16 • 2 min
Pápež František si nepozrie finále s Benediktom

VATIKÁN - Nemecko-argentínske finále futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii nepostaví proti sebe bývalú a súčasnú hlavu katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Vatikánu nie je pravdepodobné, že by Argentínčan František sledoval nedeľňajší zápas spolu s Nemcom Benediktom XVI. Neskorý začiatok stretnutia nie je v súlade s denným programom pápeža, uviedol reverend Federico Lombardi a s úsmevom dodal, že František aj tak nie je náruživým športovým fanúšikom. Opak je pravdou, ešte ako kardinál Jorge Mario Bergoglio sa pápež netajil priazňou k argentínskemu futbalového klubu San Lorenzo de Almagro.

 

Zástupca svätého Petra dal slovo, že počas majstrovstiev sveta nebude u najvyššej inštancie intervenovať v prospech reprezentácie svojej vlasti. Sľúbil, že sa nebude modliť za zverencov Alejandra Sabellu. 

 

Emeritný pápež Benedikt XVI. je známy svojím intelektuálnym zameraním. "Obaja si želajú, aby vyhral lepší tím, nedržia palce žiadnej strane," dodal hovorca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies