Pápež František sa zastal tradičnej rodiny a kritizoval antikoncepciu

NETKY.SK • 16 Január 2015, 15:50 • 2 min
Pápež František sa zastal tradičnej rodiny a kritizoval antikoncepciu

MANILA - Pápež František sa v piatok zastal "tradičnej rodiny" a vyjadril obavy z jej ohrozenia.

slovakia

left justify in out

Urobil tak počas návštevy Filipín v čase, keď sa v ázijskej krajine debatuje o vládnom pláne na "kontrolu populácie". Pápež svoj prejav predniesol na zhromaždení venovanom rodinám žijúcim vo filipínskom hlavnom meste Manila. Pontifik pritom hovoril o "ideologickej kolonizácii", ktorá sa podľa neho "pokúša zničiť rodinu". Podľa agentúry Reuters tým narážal na homosexuálne manželstvá a rozširovanie počtu krajín, ktoré ich zavádzajú.

 

František sa v prejave dotkol aj témy antikoncepcie. V tejto súvislosti ocenil snahy pápeža Pavl VI., ktorý antikoncepciu kritizoval vo svojej encyklike Humanae Vitae (O ľudskom živote) z roku 1968. František vyhlásil, že Pavol "mal silu chrániť otvorenosť k životu" v čase, keď bola cirkev pod tlakom na zmenu svojho prístupu v tejto oblasti pre masívny celosvetový rast populácie. Filipínska vláda pritom chce podľa svojich najnovších plánov umožniť štátnym zdravotníckym zariadeniam rozdávať chudobným obyvateľom antikoncepciu a kondómy. V 100-miliónovej krajine sa pritom až 80 percent obyvateľov hlási k rímskokatolíckej viere.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies