Pápež František sa v liste obrátil na sýrskeho prezidenta Bašára Asada

NETKY.SK • 12 December 2016, 18:20 • 2 min
Pápež František sa v liste obrátil na sýrskeho prezidenta Bašára Asada

VATIKÁN/DAMASK - Pápež František adresoval list sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi, ktorý dnes najvyššiemu sýrskemu predstaviteľovi odovzdal veľvyslanec Svätej stolice v Sýrii, kardinál Mario Zenari. O obsahu listu nuncius neprezradil ani najmenšie podrobnosti.

slovakia

left justify in out

Talianske médiá však priniesli informácie, podľa ktorých sa v liste odsudzuje akákoľvek forma násilia a extrémizmu. Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi podľa rovnakých zdrojov žiada od všetkých strán zainteresovaných na sýrskom konflikte, aby sa intenzívnejšie angažovali za ukončenie vojny a obnovenie mieru v krajine.

 

Iba v nedeľu pápež v rámci tradičnej modlitby Anjel Pána vo Vatikáne dôrazne vyzval na mier v sýrskom Aleppe.

 

"Apelujem na vedomie zodpovednosti všetkých, aby prijali rozhodnutie v prospech civilizovanosti". Znamená to "nie" ničeniu a "áno" mieru, podporu ľuďom v Aleppe a v Sýrii, vyhlásil a súčasne upozornil, že neslobodno zabúdať na utrpenie rodín, detí, skôr narodených a chorých v Aleppe. Osobne sa modlí každý deň za ľudí v obliehanom meste.

 

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi varoval pred nebezpečenstvom zvykania si na správy o vojne a ničenie v Sýrii a dodal: "Sýria je krajinou s bohatými dejinami a kultúrou. Nemôžeme akceptovať, že by sa to v dôsledku vojny malo spochybniť," podčiarkol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies