Pápež František sa stretol s rakúskym prezidentom Fischerom

NETKY.SK • 13 November 2014, 18:06 • 2 min
Pápež František sa stretol s rakúskym prezidentom Fischerom

VATIKÁN - Vatikán 13. novembra (TASR) - Pápež František prijal dnes vo Vatikáne rakúskeho spolkového prezidenta Heinza Fischera.

slovakia

left justify in out

Dejiskom 30-minútovej schôdzky medzi štyrmi očami bola súkromná knižnica hlavy katolíckej cirkvi. Na stretnutí sa hovorilo o problematike utečencov, o situácii prenasledovaných kresťanov, o aktuálnych krízach, ktorými sa zaoberá medzinárodné spoločenstvo, ako aj o nadchádzajúcich cestách pápeža Františka. 
     

Argentínsky pápež si so záujmom vypočul informácie o situácii utečencov v alpskej republike. Prezident Fischer podľa vlastných slov hostiteľa informoval, že Rakúsko patrí v prepočte na počet obyvateľov medzi tie krajiny Európskej únie, ktoré prijímajú najvyšší počet utečencov a azylantov. Hosť z Viedne hovoril s hlavou katolíckej cirkvi aj o rozporuplne vnímanom stredisku pre medzináboženský dialóg a zhodol sa s pápežom na nutnosti posúdiť túto otázku objektívne a dlhodobo, nie na základe predčasných úsudkov.
     

Obe strany sa, ako vyplýva z informácií tlačovej agentúry APA, zhodli na tom, že Rusko, Ukrajina a Európska únia by mali viesť rovnoprávne rokovania s cieľom prekonať rozpory a konflikty a zabrániť ďalšiemu napätiu.
     

Pápež informoval rakúskeho prezidenta o blížiacej sa návšteve v Európskom parlamente v Štrasburgu, ako aj o návšteve Turecka.
     

Rakúsky prezident pozval pápeža na návštevu Rakúska, čo hlava katolíckej cirkvi principiálne prijala. Vzhľadom na nabitý program pápeža Františka sa však táto návšteva neuskutoční na budúci rok, ale v neskoršom termíne.
     

Heinz Fischer absolvoval už v utorok v Ríme rokovania s najvyššími ústavnými činiteľmi Talianska, prezidentom Giorgiom Napolitanom a premiérom Matteom Renzim.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies