Pápež František sa stretol s Fidelom Castrom a jeho rodinou

NETKY.SK • 21 September 2015, 07:04 • 2 min
Pápež František sa stretol s Fidelom Castrom a jeho rodinou

WASHINGTON - Pápež František, ktorý je prvým latinskoamerickým pápežom, sa dnes na Kube stretol s bývalým kubánskym revolučným vodcom Fidelom Castrom.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Vatikánu Federica Lombardiho navštívil František 89-ročného Castra na približne 40 minút uňho doma, informovala tlačová agentúra DPA. Návšteva sa niesla "v neformálnom, veľmi priateľskom a bratskom" duchu. Boli pri tom Castrova manželka a niekoľko detí a vnúčat, uviedol Lombardi.


František a Castro spolu hovorili o náboženstve a svetových záležitostiach, dodala agentúra Reuters. Navzájom si podarovali knihy. Pápež venoval Castrovi niekoľko svojich oficiálnych encyklík, dve knihy z duchovnej sféry a knihu a CD o jezuitovi Armandovi Llorenteovi, ktorý Castra učil na strednej škole.


Castro daroval pápežovi výtlačok knihy nazvanej Fidel a náboženstvo. Ide o súbor rozhovorov brazílskeho kňaza a autora z roku 1985, ktorý prelomil tabu a hovoril o náboženstve na vtedy oficiálne ateistickej Kube.


Hovorca Vatikánu povedal, že na stretnutí sa nerobili žiadne oficiálne fotografie a Vatikán žiadne nezverejní. Castrovci sa musia rozhodnúť, či chcú zverejniť fotografie, ktoré si robili na mobilných telefónoch. Fidel Castro, starší brat Raúla Castra, viedol kubánsku vládu od roku 1959 až do svojej rezignácie zo zdravotných dôvodov, predbežnej v roku 2006 a napokon definitívnej v roku 2008.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies