Pápež František sa stretol s emeritným arcibiskupom Bezákom

NETKY.SK • 13 September 2021, 19:49 • 2 min
Pápež František sa stretol s emeritným arcibiskupom Bezákom

BRATISLAVA - Emeritný trnavský arcibiskup Bezák uviedol, že stretnutie malo osobný charakter a s pápežom Františkom neriešili pracovné záležitosti.

slovakia

left justify in out

Pápež František sa v pondelok popoludní stretol s emeritným trnavským arcibiskupom Róbertom Bezákom na pôde Apoštolskej nunciatúry v Bratislave. Stretnutie nebolo zahrnuté v oficiálnom programe apoštolskej cesty. Informoval o tom spravodajský portál Vatican News.

 

„Dnes popoludní sa pápež František ešte pred odchodom na návštevu centra Betlehem stretol na nunciatúre s jeho excelenciou Róbertom Bezákom, emeritným trnavským arcibiskupom, spolu s jeho rodinou,“ uviedol hovorca Svätej stolice Matteo Bruni.

 

Ako v televízii Markíza uviedol Bezák, stretnutie malo skôr osobný charakter a neriešili otázku arcibiskupovej prípadnej rehabilitácie. Doplnil, že na schôdzke ho sprevádzala jeho matka. 

 

"Bol som so Svätým Otcom, pápežom Františkom popoludní okolo 15:00,“ potvrdil dnešné stretnutie Bezák. Doplnil, že že keby ho pápež František zobral v Šaštíne k oltáru, bola by to pre neho satisfakcia. 

 

Róbert Bezák bol najmladším slovenským arcibiskupom (mal 49 rokov), takisto bol prvým na Slovensku, ktorého z pastoračného riadenia arcidiecézy pápež odvolal (júl 2012). Bezákovo odvolanie vyvolalo medzi veriacimi a verejnosťou množstvo reakcií.

 

Prečítajte si tiež: Pápež sa stretol s prezidentkou. Vyzdvihol slovenskú pohostinnosť i symboliku Tatier

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies