Pápež František sa stretol s desiatkami utečencami prichýlenými rôznymi organizáciami v Ríme

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 08:19 • 2 min
Pápež František sa stretol s desiatkami utečencami prichýlenými rôznymi organizáciami v Ríme

VATIKÁN - Pápež František sa včera predvečer pri príležitosti Svetového dňa utečencov, stretol s 30 utečencami v zastúpení celkove 121 žiadateľov o azyl prichýlených v Ríme rôznymi cirkevnými inštitúciami.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Vatikánsky rozhlas. Pápež pri tejto príležitosti zdôraznil, že bratstvo je silnejšie ako príslušnosť k náboženskej komunite. Na výzvu najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi k pohostinnosti voči utečencom, ktorú pápež František adresoval celej cirkvi 6. septembra 2015 pri modlitbe Anjel Pána, reagovalo na území Ríma 38 farských a rehoľných komunít.

 

Podľa informácie Rímskeho vikariátu prichýlili počas dvoch rokov v Ríme 57 osôb vo forme prvého prijatia a 64 osôb vo forme druhého prijatia. Niektorí z nich si počas roka našli samostatne ubytovanie a uvoľnili tak miesta ďalším.

 

Rímska Diecézna charita na tento účel iniciovala dva projekty, prvý zameraný na inštitúcie a komunity, druhý zameraný na jednotlivé rodiny, ktoré by boli ochotné prijať do domácnosti utečenca. V rámci Ríma sa od júna 2016 našli tri takéto rodiny, ktoré už pod svoju strechu prijali imigranta, ďalšie sú vo formačnom procese, ktorý ich má pripraviť na zvládnutie takéhoto rozhodnutia.

 

V uplynulú nedeľu pri poludňajšej modlitbe Anjel Pána pápež František pripomenul blížiaci sa Svetový deň utečencov, vyhlásený Organizáciou spojených národov na 20. júna. Jeho téma znie: „Spolu s utečencami. Dnes, viac ako inokedy, musíme stáť na strane utečencov, zdôraznil a pozval veriacich, aby podporovali pomoc blížnym v núdzi a svojou modlitbou pamätali na obete migrácie."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona