Pápež František sa pomodlil za slobodu vyznania a prenasledovaných kresťanov

NETKY.SK • 26 December 2014, 15:17 • 2 min
Pápež František sa pomodlil za slobodu vyznania a prenasledovaných kresťanov

VATIKÁN - Pápež František vzdal dnes poctu prenasledovaným kresťanom vo svete a vyzval na ochranu slobody náboženského vyznania. Pápež to povedal v deň, keď si rímskokatolícka cirkev uctieva svojho prvého mučeníka sv. Štefana, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Dnes sa modlíme predovšetkým za tých, ktorí sú diskriminovaní pre ich vieru v Krista. Každému z nich by som chcel povedať: Pokiaľ budete niesť tento kríž s láskou, vstúpili ste do tajomstva Vianoc, ste v srdci Krista a cirkvi," František to povedal v tradičnej poludňajšej modlitbe, keď sa z okna svojej pracovne prihovoril tisíckam ľudí zhromaždeným na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.
      

"Modlime sa za to, aby - aj vďaka obete týchto novodobých mučeníkov - zosilnelo celosvetové úsilie pre uznanie a garantovanie skutočnej náboženskej slobody, ktorá je neodňateľným právom pre každého človeka," dodal.
      

Hlava 1,2 miliardovej rímskokatolíckej cirkvi vyzvala tiež veriacich, aby boli "v súlade" so svojou vierou.  
      

Pápež František vyjadril začiatkom tohto týždňa solidaritu s prenasledovanými kresťanskými menšinami na Blízkom východe. Vatikán zverejnil v utorok list, v ktorom pápež týmto menšinám odkazuje, že sa za nich "každý deň" modlí a má v úmysle ich osobne navštíviť.
      

František uskutočnil v nasledujúci deň bezprecedentný krok, keď zatelefonoval do kresťanského utečeneckého tábora na severe Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona