Pápež František sa obáva celej generácie nezamestnaných mladých ľudí

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 16:23 • 2 min
Pápež František sa obáva celej generácie nezamestnaných mladých ľudí

RÍM - Pápež František dnes na ceste do Brazílie vyjadril znepokojenie nad celou generáciou mladých ľudí vyrastajúcich bez práce a v izolácii.

slovakia

left justify in out

Pápež hovoril asi hodinu s približne 70 novinármi počas letu z Ríma do Ria de Janeiro, kde strávi týždeň pri príležitosti Svetových dní mládeže (SDM). František uviedol, že existuje "hrozba, že budeme mať generáciu, ktorá nepracovala", aj keď práca dáva ľuďom dôstojnosť. Kritizoval tiež izolovanie starších ľudí s tým, že by nemali byť "zahadzovaní" konzumnými spoločnosťami žiadajúcimi všetko nové. Jeden z novinárov si zažartoval, že pápež vstupuje do "levovej jamy" médií v zadnej časti lietadla. Pápež však následne vyhlásil, že "levy neboli také divoké", citovala ho agentúra AP.

Pápež František sa v Brazílii stretne s Pelém, Zicom i Neymarom

Hlava katolíckej cirkvi pápež František sa plánuje stretnúť v rámci svojej prvej zahraničnej cesty s bývalými aj súčasnými futbalovými hviezdami brazílskeho futbalu. Podľa agentúry dpa by mal František navštíviť Pelého a Zica, futbalové legendy "kanárikov", ale aj mladé nádeje Neymara s Oscarom.

Pápež cestuje do Južnej Ameriky na týždňový festival pod názvom "Svetové dni mládeže". V rámci svojho pobytu v Brazílii by sa mal stretnúť aj s ostatnými vrcholovými športovcami v hlavnom meste Brasilii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies