Pápež František sa naďalej zotavuje, testy však odhalili možné problémy

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 16:22 • 2 min
Pápež František sa naďalej zotavuje, testy však odhalili možné problémy

RÍM - Zotavovanie pápeža Františka po operácii hrubého čreva je naďalej "obvyklé a uspokojujúce".

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informoval Vatikán s tým, že posledné vyšetrenia pápeža pred operáciou ukázali, že má "vážne" zúžené črevo.

 

Stav sa zlepšil 

Podľa vatikánskeho hovorcu Mattea Bruniho 84-ročný pápež po nedeľnom chirurgickom zákroku pravidelne je a prestali mu podávať intravenóznu liečbu.

 

Súvisiaci článok: Pápež František sa zotavuje po operácii, kardináli informovali o jeho stave

 

Posledné vyšetrenia zasiahnutého tkaniva podľa jeho slov potvrdili "vážnu divertikulárnu stenózu so známkami sklerozujúcej divertikulitídy".

František podstúpil v nedeľu v Univerzitnej poliklinike Agostina Gemelliho v Ríme plánovaný trojhodinový chirurgický zákrok. Očakáva sa, že v prípade, že sa neobjavia žiadne komplikácie, zostane v nemocnici ešte niekoľko dní.

 

img


František si podľa Bruniho váži všetky modlitby, ktoré mu ľudia venovali. "Pápež František je dojatý z množstva správ a náklonnosti, ktorých sa mu v týchto dňoch dostalo a vyjadril vďaku za blízkosť a modlitby," tlmočil Bruni.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona