Pápež František sa bude modliť spoločne so Šimonom Peresom a Mahmúdom Abbásom

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 16:35 • 2 min
Pápež František sa bude modliť spoločne so Šimonom Peresom a Mahmúdom Abbásom

VATIKÁN - Pápež František pozval palestínskeho a izraelského prezidenta, aby sa k nemu pripojili tento víkend vo vatikánskych záhradách pri modlitbe za mier. Uviedla to dnes agentúra AP, podľa ktorej je pápežovým cieľom obnovenie sna o mieri.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Svätej stolice dnes oznámili, že nedeľná večerná modlitba Františka, Šimona Peresa a Mahmúda Abbása predstavuje "prestávku v politike" a nemá žiadne politické ciele. Snahou je znovu obnoviť túžbu po mieri medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi na politickej a ľudovej úrovni.
     

Kustód Svätej zeme Pierbattista Pizzaballa povedal, že nikto by nemal mať ilúziu o "náhlom uzatvorení mieru". Ale ani o tom, že situácia je k mieru bližšie, doplnila agentúra DPA.
     

Dodal, že "zmyslom tejto iniciatívy je znovu otvoriť cestu, ktorá možno bola na nejaký čas uzavretá, obnoviť túžbu, možnosť, sen".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies