Pápež František sa bude modliť s Peresom a Abbásom za mier

NETKY.SK • 8 Jún 2014, 09:44 • 2 min
Pápež František sa bude modliť s Peresom a Abbásom za mier

VATIKÁN - Pápež František, izraelský prezident Šimon Peres a palestínsky vodca Mahmúd Abbás sa budú dnes večer spolu modliť za mier na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Ceremónia vo Vatikánskych záhradách sa koná približne dva týždne po Františkovej návšteve Svätej zeme. Informovala o tom agentúra DPA.
      

Na programe sú modlitby a hudobné meditácie pre kresťanov, židov a moslimov. Nakrátko sa slova ujme aj František a obaja prezidenti. Na záver podujatia majú všetci zúčastnení zasadiť olivovník. Nasledovať bude súkromné stretnutie za zatvorenými dvermi.
     

Počas návštevy Svätej zeme vyzval František Izrael i Palestínčanov na zdvojnásobenie úsilia na ukončenie "neznesiteľného" konfliktu a nastolenie trváceho mieru. Na stretnutie vo Vatikáne je pozvaný aj pravoslávny carihradský patriarcha Bartolomej I.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona