Pápež František priznal, že pri nedávnej operácii mu život zachránil ošetrovateľ

NETKY.SK • 30 August 2021, 19:50 • 2 min
Pápež František priznal, že pri nedávnej operácii mu život zachránil ošetrovateľ

VATIKÁN - Prvýkrát Svätému Otcovi zachránila život zdravotná sestra, ktorá mu pomohla vyliečiť sa z ťažkého zápalu pľúc.

slovakia

left justify in out

Pápež František v rozhovore pre španielsku rozhlasovú stanicu COPE povedal, že mu pri júlovej operácii hrubého čreva zachránil život ošetrovateľ. V pondelok o tom informovali agentúry APA a ANSA.

 

Smrti unikol dvakrát

"Zdravotný brat mi zachránil život. Bol to muž s množstvom skúseností... Je to po druhý raz, keď mi zdravotný brat alebo sestra zachránili život... Prvýkrát sa to stalo ešte v roku 1957," povedal pápež v rozhovore, ktorý v celej dĺžke odvysielajú v stredu.

 

František ešte dávnejšie povedal, že v mladosti mu jedna zdravotná sestra zmenila liečbu ťažkého zápalu pľúc, čím zásadne prispela k jeho uzdraveniu.

 

Osemdesiatštyriročný pontifik v nedeľu (4. júla) podstúpil operáciu, pri ktorej mu lekári odobrali časť hrubého čreva. Tesne po zákroku talianske médiá informovali o tom, že úkon sprevádzali komplikácie, čo vtedy Vatikán poprel.

 

Hlava katolíckej cirkvi bola v rímskej klinike Gemelli celkovo desať dní. Vatikán počas tohto obdobia akékoľvek špekulácie o jeho zlom zdravotnom stave nepotvrdil.

 

Pápeža čaká náročný program

V najnovšom rozhovore pápež reagoval aj na špekulácie, podľa ktorých sa pre zdravotné problémy plánuje v blízkej budúcnosti vzdať úradu.

 

"Keď je pápež chorý, tak sa vždy zdvihne vietor alebo orkán konkláve," uviedol František, ktorý narážal na zbor kardinálov, ktorí volia nového pápeža.

 

Františka v najbližších dňoch a týždňoch čaká pomerne náročný program. V nedeľu 12. septembra bude slúžiť omšu na záver 52. Medzinárodného eucharistického kongresu na Námestí hrdinov v Budapešti.

 

Ešte v ten istý deň odcestuje na Slovensko. Pápež počas svojej štvordňovej návštevy navštívi Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín.

 

Prečítajte si tiež: Pápež František sa po operácii objavil na verejnosti. Ľudí pozdravil z nemocničného balkóna

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies