Pápež František prijme na audiencii filmára Martina Scorseseho

NETKY.SK • 29 November 2016, 18:59 • 2 min
Pápež František prijme na audiencii filmára Martina Scorseseho

VATIKÁN - Oscarového amerického režiséra Martina Scorseseho (74) prijme v stredu vo Vatikáne na súkromnej audiencii pápež František. Stane sa tak deň po rímskej premiére filmárovej novinky Silence (Ticho) o prenasledovaní jezuitských misionárov v Japonsku v 17. storočí.

slovakia

left justify in out

Potomok prisťahovalcov z talianskej Sicílie sa v zámorí vypracoval medzi najväčšie režisérske osobnosti amerického filmu súčasnosti. V detstve bol režisér, ktorého preslávili okrem iného filmy z prostredia organizovaného zločinu a mafie ako Mafiáni či Gangy v New Yorku, miništrantom v katolíckom kostole.

 

Martin Scorsese sa osobne zúčastnil na projekcii filmu pre príslušníkov jezuitského rádu, z ktorého radov pochádza i súčasná hlava katolíckej cirkvi, avšak pápež František na projekcii snímky, filmovej adaptácie románu japonského autora Šúsaku Endóa spred polstoročia, chýbal.

 

Rodák z New Yorku má na konte Oscara za snímku Na druhej strane (2006), ale množstvo ďalších nominácií na toto najprestížnejšie filmárske ocenenie a viac ako stovku trofejí vrátane Zlatých glóbusov, cien BAFTA, Amerického filmového inštitútu, francúzskeho Césara či talianskeho Davida di Donatello. Medzi jeho ďalšie významné práce patria napríklad Taxikár, Zúriaci býk, Posledné pokušenie Krista, Kráľ komédie, Kasíno, Kundun, Letec alebo Vlk z Wall Street.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies