Pápež František prijal vo Vatikáne Vladimira Putina

NETKY.SK • 4 Júl 2019, 15:42 • 2 min
Pápež František prijal vo Vatikáne Vladimira Putina

RÍM - Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol vo štvrtok vo Vatikáne s pápežom Františkom. Hlava katolíckej cirkvi prijala šéfa Kremľa v knižnici Apoštolského paláca.

slovakia

left justify in out

Rozhovor medzi Putinom a Františkom sa konal za zatvorenými dverami, iba za prítomnosti tlmočníka, informovala agentúra TASS.

 

Agentúra DPA poznamenala, že kolóna automobilov s ruskými lídrom dorazila na Námestie svätého Petra o 14.15 h - o hodinu neskôr, než bolo naplánované. Je to už tretia Putinova audiencia u pápeža Františka. Predošlé boli v rokoch 2013 a 2015.

 

Vatikánsky štátny sekretár Pietro Parolin, druhý muž po pápežovi, ešte pred schôdzkou vyhlásil, že Putina považujú za "muža viery".

 

 

"Rusko venuje pozornosť otázkam, ako sú ochrana kresťanov na Blízkom východe a kríza kresťanských hodnôt v západnej spoločnosti," uviedol Parolin.

 

"Toto stretnutie poskytne príležitosť na diskusiu o týchto otázkach, ako aj o konfliktoch na Ukrajine a v Sýrii," dodal kardinál.

 

Moskovský katolícky arcibiskup Paolo Pezzi predtým uviedol, že rozhovory by sa mali týkať aj klimatických zmien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies