Pápež František prijal Vladimira Putina na súkromnej audiencii

NETKY.SK • 11 Jún 2015, 06:49 • 2 min
Pápež František prijal Vladimira Putina na súkromnej audiencii

VATIKÁN - Pápež František prijal dnes na súkromnej audiencii vo Vatikáne ruského prezidenta Vladimira Putin, ktorý strávil v tomto miništáte 80 minút.

slovakia

left justify in out

Obaja predstavitelia využili svoje druhé stretnutie na prediskutovanie otázok, medzi ktorými boli konflikt v Sýrii, vývoj na Ukrajine alebo situácia kresťanských minorít. Podľa dostupných informácií hovorili aj o vzťahoch katolíckej a pravoslávnej cirkvi.

 

Vatikán po asi 50-minútovom stretnutí vydal vyhlásenie, podľa ktorého pápež vyzval Putina, aby vyvinul "úprimné a intenzívne úsilie" na dosiahnutie mieru na Ukrajine. Obaja sa ďalej zhodli na potrebe obnoviť dialóg a realizáciu dohôd z Minska, uviedla agentúra Reuters.

 

Putin, ktorý dnes navštívil Svetovú výstavu Expo v Miláne, kde sa stretol aj s predsedom talianskej vlády Matteom Renzim, dorazil do Vatikánu s hodinovým meškaním, uviedla agentúra APA. Pripomenula, že už v novembri 2013 meškal ruský prezident na stretnutie s pápežom Františkom 50 minút.

 

Ešte dnes večer sa Putin stretne s talianskym prezidentom Sergiom Mattarellom a svojim priateľom, expremiérom Silviom Berlusconim. Kvôli posunu programu sa stretnutie s Berlusconim uskutoční zrejme na rímskom letisku Fiumicino.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies