Pápež František prijal izraelského exprezidenta Šimona Peresa

NETKY.SK • 4 September 2014, 17:20 • 2 min
Pápež František prijal izraelského exprezidenta Šimona Peresa

VATIKÁN - Pápež František prijal dnes na súkromnej audiencii vo Vatikáne bývalého izraelského prezidenta Šimona Peresa, ktorý pred stretnutím s hlavou katolíckej cirkvi pre taliansky magazín Famiglia Cristiana zdôraznil nutnosť vytvorenia "Organizácie Spojených náboženstiev".

slovakia

left justify in out

Podľa 91-ročného Peresa by to bola najlepšia cesta v boji proti teroristom, ktorí vraždia v mene viery, informovali Vatikánsky rozhlas a agentúra DPA.
     

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi si podľa vatikánskeho hovorcu Federica Lombardiho tento návrh pozorne a so záujmom vypočul. Pápež František súčasne Peresa ubezpečil, že príslušné vatikánske kongregácie budú venovať jeho návrhu adekvátnu pozornosť, dodal Lombardi.
     

Šimon Peres súčasne navrhol aj vypracovanie Charty Spojených náboženstiev podľa vzoru Charty Organizácie Spojených národov. Obaja sa naposledy stretli začiatkom júna, keď pápež František pozval na modlitbu za mier na Blízkom východe Peresa ešte v prezidentskej funkcii, ako aj najvyššieho palestínskeho predstaviteľa Mahmúda Abbása. Ich dnešná schôdzka bola prvou od vypuknutia novej vlny krviprelievania na Blízkom východe, ktorá si iba na palestínskej strane vyžiadala už viac ako 2100 obetí.
     

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi prijal dnes vo Vatikáne aj jordánskeho princa Hasana ibn Talála, ktorý je vnímaný ako dôležitý partner Svätej stolice pre dialóg s islamským svetom a v minulosti pôsobil aj ako predseda Svetovej konferencie Religions for Peace, združujúcej popredných zástupcov jednotlivých vierovyznaní.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies