Pápež František prijal delegáciu Konferencie európskych rabínov

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 17:45 • 2 min
Pápež František prijal delegáciu Konferencie európskych rabínov

VATIKÁN - Znepokojenie z antisemitských nálad v Európe, prejavov nenávisti a násilia vyjadril dnes vo Vatikáne pápež František. Stalo sa tak počas audiencie, na ktorej prijal delegáciu Konferencie európskych rabínov.

slovakia

left justify in out

Podľa pápežových slov by mal každý kresťan rozhodne odsúdiť všetky formy antisemitizmu a prejaviť solidaritu s členmi židovskej komunity.
     

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi pripomenul 70. výročie oslobodenia vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau a vyzval, aby "obrovská tragédia holokaustu v srdci Európy zostala mementom pre súčasnú a budúce generácie". Pápež súčasne vyzdvihol nutnosť odsúdiť nenávistné a násilné činy voči kresťanom i členom iných náboženských komunít, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.
     

Hlava katolíckej cirkvi apelovala na európskych rabínov, aby sa židia a kresťania spoločne angažovali za ochranu života a  zachovanie náboženského povedomia človeka v súčasnej spoločnosti. Duchovná a náboženská dimenzia ľudského života musí v Európe získať vyšší zmysel, konštatoval pápež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies