Pápež František príde do Albánska, uctí si Matku Terezu

NETKY.SK • 21 September 2014, 09:52 • 2 min
Pápež František príde do Albánska, uctí si Matku Terezu

RÍM - Pápež František v nedeľu príde do Albánska, ktoré bude cieľom jeho vôbec prvej cesty v rámci Európy od minuloročného zvolenia.

slovakia

left justify in out

Cieľom jeho návštevy je povzbudiť jeden z najchudobnejších európskych štátov, ktorý dlho trpel pod "minulými ideológiami". Rozhodnutie je v súlade s pápežovým plánom navštíviť ako prvú chudobnú krajinu s "históriou sociálneho a náboženského prenasledovania". Hlavným motívom pápežovej prítomnosti bude vzdať úctu pamiatke Matky Terezy, katolíckej samaritánke albánskeho pôvodu. Na námestí v hlavnom meste Tirana pomenovanom práve po držiteľke Nobelovej ceny mieru odslúži František veľkú omšu. V pláne má aj stretnutia s najvyššími ústavnými činiteľmi.

 

Albánsko patrilo počas väčšiny druhej polovice 20. storočia medzi najizolovanejšie krajiny sveta. V roku 1967 sa stalo prvým oficiálne ateistickým štátom vôbec. Mešity, kostoly a ďalšie náboženské objekty tak boli zničené a duchovní pozatýkaní. Balkánsku krajinu po páde komunizmu navštívil v roku 1993 vtedajší pápež Ján Pavol II.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies