Pápež František pricestoval do Krakova na päťdňovú návštevu Poľska

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 17:02 • 2 min
Pápež František pricestoval do Krakova na päťdňovú návštevu Poľska

KRAKOV - Pápež František pricestoval dnes do Krakova na svoju prvú návštevu Poľska, v rámci ktorej sa zúčastní na viacerých akciách Svetových dní mládeže.

slovakia

left justify in out

Na ploche letiska Krakov-Balice privítal vzácneho hosťa prvý pár hostiteľskej krajiny - prezident Andrzej Duda s manželkou Agatou. Prítomní boli aj krakovský arcibiskup kardinál Stanislaw Dziwisz, premiérka Beata Szydlová, ďalší predstavitelia poľského štátu, cirkví a veriaci.

 

Informovala o tom spravodajská televízia TVN24, podľa ktorej začalo v Krakove krátko po pápežovom prílete pršať. Meteorológovia varujú aj pred možnosťou búrok.

 

Rodák z Argentíny chce päťdňovú návštevu Poľska využiť aj na návštevu niekdajšieho nacistického vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau, ako aj na cestu do pútnickeho mesta Čenstochová, ktoré bolo v roku 1991 tiež dejiskom Svetových dní mládeže za účasti vtedajšieho pápeža Jána Pavla II.

 

Hlava katolíckej cirkvi počas letu do Krakova uviedla, že nesmieme mať strach z toho povedať pravdu. Svet je vo vojne, pretože prišiel o pokoj. Pápež však súčasne zdôraznil, že nemá na mysli vojnu náboženstiev. "Je to vojna záujmov, vojna peňazí, vojna o zásoby prírodných zdrojov... Nehovorím o vojne náboženstiev," tie si všetky želajú mier, vyplynulo podľa tlačovej agentúry DPA z pápežových slov.

 

Pápež František zvoláva požehnanie na prezidenta a na občanov Slovenska

 

Pápež František zvoláva na prezidenta SR Andreja Kisku a občanov Slovenska hojné požehnanie všemohúceho Boha. Svätý Otec František pri dnešnej ceste do Poľska počas preletu nad územím Slovenska zaslal telegram prezidentovi Slovenskej republiky Andrejovi Kiskovi. „Vstupujúc do slovenského vzdušného priestoru po ceste do Poľska na moju pastoračnú návštevu odovzdávam Vašej Excelencii srdečný pozdrav. Zvolávam na Vás a vašich spoluobčanov hojné požehnanie Všemohúceho Boha,“ napísal v telegrame Svätý Otec.


Pozdrav Svätého Otca Františka prezidentovi a občanom Slovenskej republiky z paluby lietadla počas preletu ponad Slovenskú republiku bol tlmočený prostredníctvom komunikácie pilotov lietadla a riadiacich letovej prevádzky. Pápež podľa tradície posiela hlavám štátov krajín, cez ktoré prelieta, pozdravné telegramy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona