Pápež František pricestoval do Jordánska

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 13:24 • 2 min
Pápež František pricestoval do Jordánska

AMMÁN - Pápež František pricestoval dnes do Jordánska, kde začína svoju prvú návštevu Svätej zeme, ktorá ho počas troch dní zavedie aj na palestínske územia a do Izraela.

slovakia

left justify in out

Pápežovo lietadlo z Ríma pristálo popoludní na medzinárodnom letisku v Ammáne. Po stretnutí s kráľom Abdalláhom II. a kráľovnou Raniou v ich paláci bude František slúžiť omšu na ammánskom štadióne. Vatikán očakáva účasť 25.000 ľudí vrátane mnohých palestínskych, sýrskych a irackých utečencov, informovala agentúra AP.
      

S utečencami a zdravotne postihnutými deťmi sa pápež stretne neskôr aj osobne v kostole v Betánii za Jordánom, kde sa podľa tradície nachádza miesto Ježišovho krstu.
      

František počas letu spolucestujúcim prisľúbil "náročnú cestu". Jej program je mimoriadne nabitý, uviedla agentúra DPA. V nedeľu pápež navštívi palestínske územia a v pondelok Izrael.
     

František už pred cestou zdôraznil, že návšteva Svätej zeme má "výlučne náboženský charakter". Najdôležitejším cieľom je pripomenúť si historickú návštevu jeho predchodcu Pavla VI. spred 50 rokov. Nezhodám medzi Izraelom, Palestínčanmi a ich arabskými susedmi sa však pápež nemôže vyhnúť, konštatuje DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona