Pápež František pricestoval do Bolívie, privítal ho prezident Morales

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 07:20 • 2 min
Pápež František pricestoval do Bolívie, privítal ho prezident Morales

LA PAZ - Pápež František v rámci svojho turné po troch juhoamerických krajinách priletel v stredu na návštevu Bolívie, kde ho privítal tamojší socialistický prezident Evo Morales.

slovakia

left justify in out

Hlava katolíckej cirkvi pricestovala do Bolívie z Ekvádoru, ktorý bol prvou zastávkou na jeho týždňovej apoštolskej ceste po Južnej Amerike.

 

Lietadlo s pápežom pristálo na medzinárodnom letisku neďaleko bolívijskej metropoly La Paz, kde sa zhromaždilo asi 4000 ľudí. Ďalšie desaťtisíce lemovali trasu, ktorou prechádzal pápežský konvoj, oznámila agentúra AP.

 

Priamo na pristávacej ploche Františka s objatím privítal prezident Morales. Potom zavesil pápežovi na krk vlnené vrecúško, v ktorom obyvatelia Ánd zvyčajne nosievajú listy koky, pomáhajúce pri prekonávaní ťažkostí súvisiacich s vysokou nadmorskou výškou.

 

Okrem prezidenta vzácneho hosťa pozdravili aj deti z 36 bolívijských domorodých kmeňov, oblečené v tradičných indiánskych odevoch. Dve z nich vzal František za ruku a spoločne s nimi odišiel z pristávacej plochy.

 

Pápežova návšteva v La Paze, meste ležiacom v nadmorskej výške 4000 metrov, má trvať len štyri hodiny. Dlhý pobyt v takejto výške môže totiž u ľudí, ktorí na to nie sú zvyknutí, vyvolať nevoľnosť a bolesti hlavy. Zvyšok svojho bolívijského pobytu strávi pápež v meste Santa Cruz, ktoré leží vo výške 416 metrov nad morom.

 

Počas letu z Ekvádoru do Bolívie 78-ročný pápež vypil čaj pripravený z listov koky, harmančeka a anízových semien. Nápoj mu mal pomôcť prekonať nevoľnosť súvisiacu s pobytom vo vysokej nadmorskej výške. Bylinkový odvar si mohli vychutnať aj novinári cestujúci spolu s pápežom.

 

Letisko El Alto neďaleko La Pazu, kde pristálo pápežovo lietadlo, je s nadmorskou výškou viac ako 4000 metrov najvyššie položeným medzinárodným letiskom na svete, uviedla agentúra Reuters.

 

Po Bolívii navštívi pápež František ešte Paraguaj, kam by mal pricestovať v piatok. Naspäť do Vatikánu sa má vrátiť v pondelok 13. júla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies