Pápež František poslal posolstvo pre konferenciu v Bratislave

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 13:16 • 2 min
Pápež František poslal posolstvo pre konferenciu v Bratislave

VATIKÁN/BRATISLAVA - „Sme otrasení tragédiou vojny, ktorá sa odohráva v srdci Európy,“ povedala hlava katolíckej cirkvi. Dodala, že len málokto si vedel predstaviť, že sa tu opäť vyskytnú scény ako z veľkých vojnových konfliktov 20. storočia.

slovakia

left justify in out

Pápež František v piatok označil vojnu na Ukrajine za „zvrátené zneužívanie moci“ v prospech straníckych záujmov, pre ktoré musia nevinní ľudia čeliť brutálnemu násiliu. Vyhlásil to v piatkovom posolstve pre tretie Európske katolícke sociálne dni v Bratislave, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

 

img

 

„Ľudstvo je opäť ohrozené zvráteným zneužívaním moci a straníckymi záujmami, ktoré vystavujú bezbranných ľudí všetkým formám brutálneho násilia,“ uviedol pápež v posolstve.

 

Prečítajte si tiež: Volodymyr Zelenskyj sa obáva nového Berlínskeho múru v Európe

 

Reuters si všíma, že pápež od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu nepoužil vo svojich vyhláseniach slovo Rusko. Použil však frázy ako „neakceptovateľná ozbrojená agresia“ alebo „masaker“ na vyjadrenie svojho názoru.

 

img

 

Pápež ešte v stredu počas pravidelnej generálnej audiencie hovoril o dôsledkoch možnej jadrovej vojny. „Potom, ak by teda existovalo nejaké potom, by ľudstvo muselo začať od nuly,“ vyhlásil pápež, pričom nespomenul žiadne konkrétne krajiny.

 

Možno vás zaujme: Pozor na podvodné zbierky pre Ukrajincov! Ako ich odhaliť?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies