Pápež František poslal do Brazílie odkaz dobrej vôle

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 12:46 • 2 min
Pápež František poslal do Brazílie odkaz dobrej vôle

VATIKÁN - Veľký futbalový fanúšik pápež František poslal z Vatikánu do dejiska majstrovstiev sveta v Brazílii odkaz dobrej vôle.

slovakia

left justify in out

Argentínsky pontif "zaželal všetkým nádherný svetový šampionát hraný v duchu skutočného bratstva a jednoty."  Informovala agentúra dpa.

 

V rozhovore pre brazílsku televíziu Rede Globo pápež František uviedol, že futbal môže ľudí na celom svete naučiť o hodnotách tímového ducha, fair play a rešpekte voči súperovi. "Faktom zostáva, že len jeden tím nakoniec zdvihne trofej pre víťazov, ale my všetci budeme víťazmi, ako sa naučíme, že šport posilní našu jednotu," povedal fanúšik klubu San Lorenzo de Almagro.  

 

Sedemdesiatsedemročný pápež sa nezúčastní osobne na finálovom turnaji MS 2014 napriek tomu, že dostal ešte vo februári pozvánku od brazílskej prezidentky Dilmy Rousseffovej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies