Pápež František poprosil o odpustenie pre kňazov, ktorí zneužívali deti

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 15:56 • 2 min
Pápež František poprosil o odpustenie pre kňazov, ktorí zneužívali deti

VATIKÁN - Pápež František poprosil dnes o odpustenie pre kňazov, ktorí obťažovali deti, pričom použil najsilnejšie slová, ktoré doposiaľ v súvislosti s prípadmi sexuálneho obťažovania v rámci katolíckej cirkvi zazneli, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

 "Cítim osobný záväzok vziať na seba všetko zlo, ktoré napáchali niektorí kňazi - a je ich veľmi málo v porovnaní so všetkými kňazmi - a osobne poprosiť za odpustenie všetkých škôd, ktoré napáchali sexuálnym obťažovaním detí," povedal pápež členom organizácie bojujúcej za práva detí.  
     

V snahe účinne zasahovať proti zneužívaniu detí kňazmi pápež František vymenoval koncom marca komisiu, ktorá má pomôcť v boji proti zneužívaniu detí v rámci katolíckej cirkvi. Jej úlohou je načrtnúť úlohy a priority nového orgánu, ktorý by mal radiť cirkvi, ako čo najlepšie chrániť deti pred rizikom zneužívania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies