Pápež František pobozkal svoju zmenšeninu - batoľa v karnevalovom kostýme

NETKY.SK • 27 Február 2014, 07:58 • 2 min
Pápež František pobozkal svoju zmenšeninu - batoľa v karnevalovom kostýme

VATIKÁN - Devätnásťmesačný Daniele De Sanctis bol dnes na Námestí sv. Petra vo Vatikáne za hviezdu. Keďže sa začína karnevalové obdobie, jeho matka ho obliekla do kostýmu milovaného pápeža Františka, od bielej róby až po malú čiapku na hlave a miniatúrny kríž. A pápež svoju malého "dvojníka" zobral na ruky a pobozkal, čo médiá vďačne zaznamenali.

slovakia

left justify in out

Chlapček však prijal pápežský bozk s plačom, v cudzích rukách sa mu nepáčilo, napísala agentúra Associated Press. Vyzeral však celkom šťastne, keď ho členovia Švajčiarskej gardy nechali vďaka jeho kostýmu batoliť sa v uzavretej sekcii vatikánskeho námestia.
      

Jeho matka, Talianka Paola Ciabattiniová, povedala, že kostým vyrobila jedna zo starých mám. Inšpiroval ju vraj sám chlapček, ktorý si po umytí rúk dal uterák na hlavu ako kapucňu.
      

"Bolo to gesto lásky k Svätému Otcovi... Celkom isto sme nemali v úmysle doberať si akýmkoľvek spôsobom cirkev," uviedla.
      

Počas karnevalu chodia deti v Taliansku celé dni po vonku často oblečené v rozličných kostýmoch - pirátov, princezien a teraz pápeža. Karneval predchádza pôstnemu obdobiu, po ktorom nasledujú veľkonočné sviatky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies