Pápež František označil palestínskeho prezidenta Abbása za "anjela mieru"

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 14:26 • 2 min
Pápež František označil palestínskeho prezidenta Abbása za "anjela mieru"

VATIKÁN - Pápež František prijal dnes na súkromnej audiencii vo Vatikáne palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása, ktorého označil počas stretnutia za "anjela mieru".

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Na záver súkromnej audiencie vo vatikánskom Apoštolskom paláci si najvyšší pontifex s Abbásom tradične vymenili dary.

 

Palestínsky prezident dostal od pápeža Františka medailón s vysvetlením, že symbolizuje anjela mieru, ktorý "ničí zlého ducha vojny". Hlava katolíckej cirkvi dodala, že tento dar je pre Abbása vhodný, pretože aj samotný palestínsky prezident je anjelom mieru.

 

Abbás pápežovi daroval relikvie dvoch palestínskych mníšok, ktorých kanonizácia je naplánovaná na nedeľu.

 

Témou stretnutia Abbása s pápežom bol aj blízkovýchodný mierový proces. Pápež vyjadril nádej, že sa čoskoro obnovia priame izraelsko-palestínske rokovania a vyzdvihol význam trvalého riešenia tejto otázky.

 

Približne 20-minútová návšteva palestínskeho prezidenta Abbása vo Vatikáne sa uskutočnila niekoľko dní po tom, ako Vatikán dokončil práce na bilaterálnej zmluve, ktorou formálne uznáva Palestínu ako suverénny štát. Dokument zatiaľ čaká na podpísanie.

 

Vatikán v roku 2012 privítal rozhodnutie Valného zhromaždenia OSN o uznaní palestínskeho štátu. Nová zmluva je však prvým právnym dokumentom, ktorý vzišiel z rokovaní medzi Svätou stolicou a palestínskymi činiteľmi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies