Pápež František oslávil 78. narodeniny

NETKY.SK • 17 December 2014, 14:38 • 2 min
Pápež František oslávil 78. narodeniny

VATIKÁN - Hromadným tancovaním tanga a spevom piesne Happy Birthday v rôznych jazykoch dnes tisíce ľudí na Námestí sv. Petra vo Vatikáne zavinšovali pápežovi Františkovi k jeho dnešným 78. narodeninám.

slovakia

left justify in out

Klasickú narodeninovú pesničku Happy Birthday si tak dnes pápež vypočul v španielskej i talianskej verzii i v ďalších jazykoch, podľa toho, akým sektorom sa práve pohyboval jeho papamobil pri príjazde na všeobecnú audienciu. Kňazi z jeho rodnej Argentíny mu zasa venovali tortu, na ktorej počas krátkej prestávky v jazde stihol sfúknuť sviečky. Na inej zastávke si zasa upil z maté - tradičného argentínskeho nápoja. 
      

Auto o krátky čas zastalo znova, aby si zjavne natešený pápež mohol prevziať kresbičku ako darček od malého talianskeho gratulanta. V mieste, kde na námestie ústi na Via della Conciliazione sa zasa viac ako 2000 ľudí z Ríma i z ostatných častí Talianska pustilo do "Tanga pre Františka", len čo začala znieť svižná argentínska hudba.

 

"Sme tu kvôli pápežovým narodeninám. Tango je naším darom preňho," uviedla jedna z tanečníc. Agentúra AP pripomenula, že František, ktorý je prvým pápežom z Latinskej Ameriky v dejinách katolíckej cirkvi, je veľkým milovníkom tanga.
      

Pápež v príhovore k účastníkom audiencie nespomenul svoje narodeniny, ale jeho úvahy o dôležitosti jednoduchého a pokorného rodinného života, hoci aj na periférii spoločnosti, boli podľa Vatikánskeho rozhlasu pre túto príležitosť veľmi vhodné. Okrem toho dnes Vatikán zverejnil aj správu, že na všeobecných audienciách pod holým nebom sa toho roku zúčastnilo približne 1,2 milióna ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies