Pápež František opakovane volal do Česka chorému kardinálovi Vlkovi

NETKY.SK • 31 Január 2017, 07:24 • 2 min
Pápež František opakovane volal do Česka chorému kardinálovi Vlkovi

PRAHA - Českému kardinálovi Miloslavovi Vlkovi, ktorému diagnostikovali rakovinu pľúc s metastázami do kostí, opakovane telefonoval pápež František.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií, ktorý Vlk zverejnil na stránke kardinal.cz, hlava katolíckej cirkvi sa najskôr nedovolala, no zanechala v odkazovej schránke slová: "Milý kardinál Vlk, tu je pápež František, volám, aby som Vás pozdravil a ubezpečil Vás, že sa modlím za Vaše zdravie. Veľké objatie! Nech Vám Pán Boh požehná!".

 

Kardinál Vlk obratom zatelefonoval do Vatikánu a požiadal pápežovho tajomníka, aby vyjadril hlave katolíckej cirkvi jeho poďakovanie.

 

Pápež František sa následne ani na druhý pokus nedovolal, pretože kardinál Vlk mal iný hovor. Podarilo sa to až na tretíkrát.

 

Pápež sa pri tejto príležitosti informoval, ako je na tom kardinál, ktorý mu vyjadril hlbokú vďaku za jeho lásku.

 

"Vedel som, že ste chorý, preto som volal," povedal pápež. Český kardinál v reakcii potvrdil, že má nádor a teraz sa bude rozhodovať o forme liečby a o tom, aká je perspektíva. Súčasne pripomenul, že je pripravený odísť alebo zostať, čo vyvolalo veľkú vlnu solidarity, jednoty, lásky a modlitieb.

 

Pápež zdôraznil, že je kardinálovi nablízku a modlí sa zaňho.

 

Kardinál Vlk, ktorý našiel útočisko na fare v Prahe-Karlíne, informoval, že dostáva stovky esemesiek. I keď pôvodne chcel na každú aspoň stručne reagovať, dospel k záveru, že to pri takom počte správ plných prejavov solidarity a povzbudenia nie je fyzicky zvládnuteľné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies