Pápež František odštartoval kampaň za povedomie o osude migrantov

NETKY.SK • 27 September 2017, 14:38 • 2 min
Pápež František odštartoval kampaň za povedomie o osude migrantov

VATIKÁN - S cieľom zvrátiť protimigračné nálady šíriace sa v USA, Európe i inde vo svete spustil dnes pápež František dvojročnú kampaň zameranú na šírenie aktivizmu a povedomia o situácii migrantov.

slovakia

left justify in out

Kampaň vyzýva ľudí, aby migrantov vnímali nielen z pohľadu štatistík zahalených negatívnymi stereotypmi, ale aby sa s nimi aj skutočne stretávali a načúvali ich príbehom.

 

Pápež František, ktorý je sám synom talianskych migrantov v Argentíne, spustil zmienenú kampaň dnes počas svojej pravidelnej stredajšej audiencie.

 

Jednotlivcov a vlády vyzval, aby - podobne ako Ježiš - vítali migrantov s otvoreným náručím a pomohli im zdieľať ich osud. Pápež pripomenul, že migrantov poháňa nádej na lepší život, ktorá je kresťanskou cnosťou. Vyzval preto prijímajúce krajiny, aby túto nádej šírili.

 

"Bratia, nebojte sa šíriť cestu. Nebojte sa šíriť nádej," odkázal pápež veriacim.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies