Pápež František odslúžil prvú vianočnú omšu

NETKY.SK • 25 December 2013, 11:12 • 2 min
 Pápež František odslúžil prvú vianočnú omšu

VATIKÁN - Hlava rímskokatolíckej cirkvi vyzvala veriacich, aby sa zbavili pýchy a sebectva a otvorili svoje srdcia blížnym.

slovakia

left justify in out

Pápež František v utorok odslúžil svoju prvú vianočnú omšu od nástupu do čela rímskokatolíckej cirkvi. V homílii, ktorú si vo Svätopeterskej bazilike vypočulo asi 10 tis. ľudí, vyzval veriacich, aby sa zbavili pýchy a sebectva a otvorili svoje srdcia blížnym. "Ak milujeme boha a našich bratov a sestry, kráčame vo svetle, ak ale máme uzavreté srdce, ovládne nás pýcha, klam a sebectvo a v nás aj okolo nás sa rozľahne temnota," uviedol 77-ročný pápež.

Bývalý argentínsky kardinál Jorge Mario Bergoglio, syn talianskych rodičov, si ihneď po svojom marcovom zvolení za v poradí 266. hlavu katolíckej cirkvi získal srdcia veriacich po celom svete svojím otvoreným prístupom a odmietaním životného štýlu, ktorý k pontifikátu tradične patrí. Katolíckych duchovných vyzýva na zrieknutie sa luxusu, na priamy kontakt s veriacimi a pomoc ľuďom v núdzi. Nástupca Benedikta XVI. sa stal vôbec prvým juhoamerickým pápežom a taktiež prvým vyvoleným spomedzi rádu jezuitov. V stredu o 12:00 SEČ hlava katolíckej cirkvi vystúpi s tradičným posolstvom mestu a svetu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona