Pápež František odslúžil omšu v Ekvádore pre vyše pol milióna veriacich

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 07:37 • 2 min
Pápež František odslúžil omšu v Ekvádore pre vyše pol milióna veriacich

GUAYAQUIL - Pápež František dnes počas svojho prvého úplného dňa na návšteve Ekvádora navštívil Svätyňu Božieho Milosrdenstva v meste Guayaquil, kde sa pomodlil so zdravotne postihnutými ľuďmi, seniormi a nevyliečiteľne chorými. Svätyňa, do ktorej sa zmestí 11.000 osôb, bola sprístupnená iba pre pozvaných hostí.

slovakia

left justify in out

Neskôr v tamojšom parku Los Samanes odslúžil omšu pre vyše pol milióna veriacich. Mnoho ľudí strávilo noc pod holým nebom, niektorí absolvovali na toto miesto púť. Vatikánski organizátori predpokladali účasť presahujúcu milión ľudí.


František pricestoval do hlavného mesta Quito v nedeľu. Ide o prvý prípad, keď tento v Argentíne narodený najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi navštívil španielsky hovoriacu krajinu. V roku 2013 navštívil Latinskú Ameriku, avšak iba Brazíliu, kde sa hovorí po portugalsky. Jeho ďalšími zastávkami budú Bolívia a Paraguaj.


V Bolívii, kde zhruba 15 percent populácie žije v extrémnej chudobe, sa pápež stretne s prezidentom Evom Moralesom, ktorý sa považuje za socialistu a vyzýva na boj s kapitalizmom a imperializmom.


V susednom Paraguaji, kam pricestuje v piatok, bude pápež slúžiť omšu a stretne sa s prezidentom Horaciom Cartesom. Na programe má ďalej návštevu detskej nemocnice a chudobnej štvrte Baňado Norte v hlavnom meste Asunción.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona