Pápež František odhalil bronzovú bustu svojho predchodcu Benedikta XVI.

NETKY.SK • 27 Október 2014, 18:15 • 2 min
Pápež František odhalil bronzovú bustu svojho predchodcu Benedikta XVI.

VATIKÁN - Bronzovú bustu emeritného pápeža Benedikta XVI. odhalil dnes v priestoroch Pápežskej akadémie vied vo Vatikáne pápež František.

slovakia

left justify in out

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi konštatoval, že dielo pripomína Benediktovho ducha, jeho učenie, jeho príklady, jeho práce, jeho zbožnosť i jeho aktuálny život sťaby mnícha, pričom označil svojho predchodcu za "veľkého pápeža".
     

Súčasný pápež však vyzdvihol aj inteligenciu Benedikta XVI., ktorý, ako je známe, odstúpil z postu najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi vo februári 2013, jeho počestnosť a ľudskosť. Podľa jeho slov emeritný pápež preukázal, že sa veda, múdrosť a modlitby vzájomne nevylučujú, ale dopĺňajú.
     

"Poďakujme pánu Bohu za dar, ktorý existenciou a pontifikátom Benedikta XVI. poskytol cirkvi a svetu," cituje slová pápeža Františka tlačová agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies