Pápež František odcestoval z Ríma na návštevu Srí Lanky a Filipín

NETKY.SK • 12 Január 2015, 23:42 • 2 min
Pápež František odcestoval z Ríma na návštevu Srí Lanky a Filipín

RÍM - Pápež František odcestoval dnes večer z Ríma na osemdňovú apoštolskú návštevu dvoch ázijských krajín - Srí Lanky a Filipín. Počas svojej siedmej zahraničnej cesty, v ktorej centre bude okrem iného medzináboženský dialóg, hlava katolíckej cirkvi prednesie 11 príhovorov v anglickom jazyku.

slovakia

left justify in out

Návšteva prevažne budhistickej Srí Lanky potrvá do štvrtka a na jej programe figurujú okrem iného aj medzináboženské stretnutie, svätá omša s kanonizáciou indického duchovného, misionára na niekdajšom Cejlóne Josepha Vaza (1651-1711) v parku Galle Face v Kolombe a mariánska pobožnosť v Sanktuáriu Našej Panej z Madhu.

 

Na Filipíny, kde katolíci tvoria 82 percent populácie, zavíta pápež celkovo po tretí raz. Ján Pavol II. navštívil toto súostrovie v rokoch 1981 a 1995. V krajine vyhlásia dni pobytu hlavy katolíckej cirkvi za sviatočné a takáto atmosféra bude sprevádzať zrejme aj jednotlivé podujatia s účasťou pápeža Františka, vrátane stretnutia so šťastlivcami, ktorí prežili vyčíňanie tajfúnu Yolanda v Taclobane či záverečnej omše v hlavnom meste krajiny Manile.

 

Päť mesiacov po návšteve Kórejskej republiky je to druhá cesta hlavy katolíckej cirkvi na ázijský kontinent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona