Pápež František odcestoval po šesťdňovej návšteve USA späť do Ríma

NETKY.SK • 28 September 2015, 09:09 • 2 min
Pápež František odcestoval po šesťdňovej návšteve USA späť do Ríma

PHILADELPHIA - Pápež František odcestoval z americkej Philadelfie do Ríma po desaťdňovej návšteve Kuby a Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Lietadlo spoločnosti American Airlines s pápežom odštartovalo v nedeľu večer z philadelfského medzinárodného letiska niekoľko hodín po tom, ako František slúžil omšu pred státisícmi ľudí v centre mesta. Na letisku ho okrem iných vyprevádzal viceprezident USA Joe Biden s manželkou. Do Ríma by mal pricestovať okolo 10.00 h SELČ.

 

Nedeľňajšia omša bola posledným a najväčším podujatím počas šiestich dní, ktoré 78-ročný pápež strávil v USA, a vyvrcholením nabitej cesty, na ktorej tiež vystúpil pred oboma komorami Kongresu vo Washingtone i na pôde OSN v New Yorku. František dorazil do Spojených štátov po štvordňovej návšteve Kuby.

 

Pred odletom z USA sa pápež stretol s približne 400 predstaviteľmi Svetového stretnutia rodín, podporovateľmi a ďalšími dobrovoľníkmi, ktorí pomáhali organizovať jeho cestu do Filadelfie.

 

František hovoril po anglicky, keď ďakoval tiež cirkevným lídrom a ďalším vo Washingtone a New Yorku za ich úsilie pri organizácii jeho tamojších pobytov. "Dni s vami boli krátke, ale boli to dni veľkej milosti pre mňa a, dúfam, aj pre vás," citovala ho agentúra AP.

 

Pápež pred koncom návštevy oznámil, že najbližšie Svetové stretnutie rodín sa bude konať v roku 2018 v írskom Dubline. Práve toto podujatie, ktoré prebiehalo uplynulý týždeň vo Philadelfii, bolo prvotným dôvodom, pre ktorý sa František rozhodol cestovať do USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies