Pápež František odcestoval na návštevu Mjanmarska a Bangladéša

NETKY.SK • 27 November 2017, 06:52 • 2 min
Pápež František odcestoval na návštevu Mjanmarska a Bangladéša

RÍM - Pápež František odcestoval na svoju prvú návštevu Mjanmarska a Bangladéša.

slovakia

left justify in out

Z Ríma odletel do juhovýchodnej Ázie v nedeľu večer a v pondelok ho očakávajú v mjanmarskom Rangúne.

 

Pápežova cesta sa odohrá v tieni krízy okolo moslimskej menšiny Rohingov, ktorých státisíce utiekli pred násilím z Mjanmarska do Bangladéša. Ostro sledované v tejto súvislosti bude to, či František na svojej ceste zaujme k tejto téme stanovisko.

 

Vrcholom celkovo šesťdňovej cesty pápeža bude jeho stretnutie s mjanmarskou nositeľkou Nobelovej ceny mieru a faktickou šéfkou vlády Aun Schan Su Ťij. Tá sa v kríze okolo Rohingov dostala do značnej kritiky, pretože sa verejne nepostavila proti ich prenasledovaniu.

 

Vo štvrtok pocestuje František ďalej do susedného Bangladéša, kde pobudne do soboty. V krajine má na programe medzináboženské stretnutie, na ktorom sa zúčastnia aj Rohingovia. Podľa oficiálneho rozvrhu cesty nenavštívi niektorý z obrovských utečeneckých táborov.

 

Ide o vôbec prvú návštevu hlavy katolíckej cirkvi v prevažne budhistickom Mjanmarsku. V moslimskom Bangladéši bol dosiaľ len pápež Ján Pavol II. V oboch krajinách žije len malá katolícka menšina.

 

Vatikán pred terajšou cestou oznámil, že František chce odovzdať posolstvo "zmierenia, pokoja a odpustenia".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona