Pápež František obmedzil program, aby si doprial viac odpočinku

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 16:23 • 2 min
Pápež František obmedzil program, aby si doprial viac odpočinku

VATIKÁN - Pápež František odložil pre ľahkú nevoľnosť niektoré na dnes naplánované stretnutia na neskorší termín s cieľom zotaviť sa po dňoch intenzívnej aktivity. Informoval o tom Vatikánsky rozhlas a tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Hlava katolíckej cirkvi ešte po rannej omši v Dome sv. Marty prijala prefekta Ekonomického sekretariátu kardinála Georgea Pella, následne generálneho riaditeľa Svetovej organizácie pre intelektuálne vlastníctvo Francisa Gurryho, ako aj nemeckého veľvyslanca vo Vatikáne Reinharda Schweppeho ktorý končí svoju misiu pri Svätej stolici.
     

V nedeľu večer sa pápež František, izraelský prezident Šimon Peres a palestínsky vodca Mahmúd Abbás spoločne modlili vo Vatikánskych záhradách za mier na Blízkom východe. Stalo sa tak len krátko po nedávnej návšteve pápeža Františka v Svätej zemi.
     

Lekári podľa informácií agentúry APA osobitne úzkostlivo dozerajú pápežovo pracovné nasadenie v období, keď sa zotavuje z prechladnutia. Jorge Mario Bergoglio sa totiž ešte ako mladík podrobil operácii, pri ktorej mu odstránili časť pľúc. Vatikánske zdroje však ihneď po jeho zvolení za pápeža zdôraznili, že František nie je v dôsledku operácie zdravotne ani fyzicky limitovaný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies