Pápež František: Nepriateľstvo k prisťahovalcom je nekresťanským postojom

NETKY.SK • 23 September 2014, 14:47 • 2 min
Pápež František: Nepriateľstvo k prisťahovalcom je nekresťanským postojom

VATIKÁN - Ľudia, ktorí pociťujú nepriateľstvo voči imigrantom alebo sa k nim správajú agresívne, konajú v rozpore s učením Biblie, uviedol pápež František.

slovakia

left justify in out

Pápežovo vyhlásenie súvisí s tým, že cez Stredozemné more sa počas tohto roku do Talianska pokúšalo dostať už viac ako 120.000 ľudí, ktorí tam mienili požiadať o azyl. Najmenej 2000 potenciálnych žiadateľov nebezpečnú cestu cez more neprežilo.   
     

"Veľa ľudí opúšťa svoju vlasť a s kufrom plným túžob i strachu sa vydávajú sa na nádej vzbudzujúcu, ale nebezpečnú cestu za ľudskejšími životnými podmienkami," uviedol pápež vo vyhlásení pre Svetový deň migrantov a utečencov, ktorý si cirkev pripomenie 18. januára.
     

Pápež upozornil, že takáto migrácia vyvoláva často podozrenie a nepriateľstvo, dokonca aj v cirkevných spoločenstvách, a to bez akýchkoľvek poznatkov o živote prisťahovalcov vo vlasti, o ich prenasledovaní či biede. V takých prípadoch sú podozrievanie a predsudky v rozpore s učením Biblie, ktorá hlása, že s núdznymi treba zaobchádzať s úctou a solidaritou, zdôraznil pápež. 
     

František sa k téme práv imigrantov vyjadril počas svojho pontifikátu už niekoľkokrát. Krátko po svojom zvolení v marci 2013 jeho prvá cesta smerovala na taliansky ostrov Lampedusa, ktorý je jednou zo vstupných brán pre imigrantov prichádzajúcich po mori za lepším životom v Európe.      
     

V jednom z posledných vyhlásení pápež uviedol, že solidaritu voči prisťahovalcom a utečencom musí sprevádzať spravodlivejší a vyrovnaný ekonomický a finančný poriadok, ako aj väčšia oddanosť mieru, ktorý je nutnou podmienkou pre akýkoľvek skutočný pokrok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona