Pápež František neočakávane navštívil slum na predmestí Ríma

NETKY.SK • 9 Február 2015, 09:35 • 2 min
Pápež František neočakávane navštívil slum na predmestí Ríma

RÍM - Pápež František neočakávane navštívil v nedeľu chudobnú komunitu na predmestí Ríma, čím šokoval miestnych obyvateľov, z ktorých mnohí pochádzajú z jeho rodnej Južnej Ameriky. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pápež smeroval na farnosť do rímskej štvrti Tiburtina, keď sa opýtal svojich poradcov, či by mohli navštíviť tamojší slum, o ktorom sa dopočul.

 

"Vystúpil z auta a ľudia zostali šokovaní, keď ho videli pred svojimi chatrčami," povedal duchovný z farnosti Aristide Sana. Dodal, že o pápežovej návšteve sa dozvedel na poslednú chvíľu a hneď vyrazil na miesto.

 

Na televíznych záberoch a fotografiách bolo vidno Františka obklopeného ľuďmi, z ktorých väčšina pochádza z Peru a Ekvádora. Žijú v chatrčiach postavených z betónu, dreva a vlnitého plechu.

 

"Koľkí z vás hovoria po španielsky?" žartoval pápež v španielčine. "Všetci!" zvolali miestni v španielčine.

 

Aristide Sana uviedol, že v chudobnej komunite žije približne 150 ľudí pochádzajúcich aj z Ruska, Ukrajiny, Poľska a Eritrey. Väčšina z mužov sa živý manuálnymi prácami.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies